Tradycyjna medycyna chińska

Tradycyjna medycyna chińska nawołuje do życia zgodnego z prawami natury, zachęcając do zachowania równowagi oraz podążania za rytmem przyrody. Dlatego też uzależnia dietę od pór roku, kładzie nacisk na balans pomiędzy aktywnością (zarówno fizyczną, jak i umysłową) a odpoczynkiem, a przyczyny wielu chorób upatruje w utracie harmonii panującej w organizmie.

Dzięki konsultacją poznasz najskuteczniejsze sposoby radzenia sobie z takimi dolegliwościami, jak alergie, choroby autoimmunologiczne, nietolerancje i nadwrażliwości pokarmowe, choroby reumatoidalne, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze czy bóle pleców. Dowiesz się również, jakich produktów spożywczych unikać, a jakie są zalecane podczas walki z konkretnym schorzeniem, poznasz przyczyny powstawania chorób, a także zioła i receptury przywracające równowagę przy konkretnym osłabieniu. Poznasz skuteczne sposoby terapii i dowiesz się, jak zachować równowagę z rytmem przyrody. Poznaj chiński sposób na zdrowie. Dowiedz się, jak wygrać z dolegliwościami, z którymi nie radzi sobie medycyna akademicka.

Na konsultacjach Medycyny Chińskiej otrzymasz zalecenia dietetyczne i ziołowe. Po konsultacji zostaje przygotowany i wysyłany email z zaleceniami i recepturą ziołową.

Cena:     Pierwsze spotkanie 180 zł/1,5h        Kolejne spotkanie 150zł/h

Prowadzi Justyna Zielińska.

Kwalifikacje :

• 3,5 letnie Studia Tradycyjnej Medycyny Chińskiej Szkoła Tomo w Gdańsku, specjalizacja Materia Medica Ziół Chińskich, zdany egzamin fitoterapeuty
  • Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej dr Agnieszka Krzemińska, kwalifikacje dietetyk TMC
  •  Kurs dietetyki TCM Andrew Stermann